TradeMaster Yatırım Ligi

21 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz TradeMaster Yatırım Ligi’ne katılan Bilgi, Bilkent, Boğaziçi, İzmir Ekonomi, ODTÜ ve Yaşar Üniversiteleri arasındaki portföy yarışmasında getiri rekabetini büyük bir ilgi ve heyecanla takip ettik.  

19 takımda 59 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği ve farklı alım-satım stratejilerinin kullanıldığını gördüğümüz bu yarışmada, genç arkadaşlarımızın hisse senedi işlemlerinde tecrübe kazanması bizleri çok mutlu ederken gösterdikleri performans da gelecek için oldukça umutlandırdı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, başlangıçta katılımın bu kadar yüksek olacağını ve yarışmanın sonuna kadar takımların “oyundan düşmeden” ısrarlı bir şekilde işlemlere devam edeceklerini tahmin etmiyorduk. Ancak son ana kadar sıralamanın devamlı değiştiği, sonucun önceden kolay tahmin edilemediği  çekişmeli ve heyecanlı bir yarışma yaşadık. Bu yarışmadan sonra ne olacak? İlerleyen günlerde yapılacak toplantılarda hocalar ve İş Yatırım uzmanları, tüm takımların performanslarını ve yatırım stratejilerini değerlendirecekler. İlk üçe girmiş takımların öğrencilerine İş Yatırım’da staj imkanı sunulacak.

Amacımız, bu kadar ilgi gören bu yarışmayı önümüzdeki dönemlerde daha fazla yarışmacı ve yatırım enstrümanına yayarak devam ettirmek.  Umarız, ilk yarışmada gördüğümüz yüksek ilgi önümüzdeki dönemlerde de devam eder ve bu yarışmaya katılanlar üniversitelerde kurulacak yeni takımlara tecrübeleriyle iyi taktikler verirler.

Tıpkı Türk futbol ligi gibi çekişmeli geçen TradeMaster Yatırım Liginin şampiyonu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Eco Investors takımı oldu. İstikrarlı getiri ve risk ayarlı getiri performansları ile liderliği lig boyunca sürdürdüler.

Lig ikincisi Boğaziçi Üniversitesi takımlarından Grup Mantra; risk ayarlı getiriye göre çok iyi performans sergilediler fakat getiride dereceye giremedikleri için ikincilikle yetinmek zorunda kaldılar.

Ligin üçüncüsü Bilgi Üniversitesi takımlarında Bilgi Grup 2; getiride liderliği lig boyunca zorladı ancak risk ayarlı getiride dereceye giremediler ve üçünü oldular.

Dereceye giren tüm takımları tebrik ediyor ve tabi tüm takımların akıl hocalarına katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu gençler belki finans sektöründe çalışmayacaklar ancak burada edindikleri bilgi ve tecrübeler, ileride yapacakları tasarruflarda yol gösterecek ve daha bilinçli yatırımlar yapabilecekler. Öğrencilerden deneyimleri ile ilgili aldığımız olumlu yorumlardan dolayı bu fırsatı onlara sunabildiğimiz için memnuniyet duyuyoruz.

Can Pamir

Müdür | Pazarlama

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments